BK Walldia

Referat: Hasslövs IS - BK Walldia

Hasslövs IS – BK Walldia A-lag 210813

De vidskepliga befarade att det skulle gå åt skogen när vi skulle spela på en fredag och tillika den trettonde i månaden. Men om man inte bryr sig om vilken dag det är utan bara går ut och gör sitt jobb kan olyckskorparna stå där och skrika.
Lite så blev det också. Ett laddat Walldia skulle köra över ett kämpande hemmalag.

Som alltid var det trevligt bemötande från hemmaledningen och ett trevligt snack med dagens domare Naser Gashi. Lite spekulerande om det skulle bli regn och åska eller inte och närheten till Hallandsås och åsens förmåga att dra till sig åskväder.

Walldias laguppställning ser som vanligt stark ut där Kenan åter är tillbaka och nu på en för honom ovanlig plats i fyrbackslinjen, men det är inga problem för kapten Kenny som är trygg oavsett var han placeras.
Även Tanne, Mackan och Kalle är tillbaka i sin första match efter sommaruppehållet.

Walldia ställer upp med följande trupp:
Dino,
Kalle, Tanne, Kenan, Zett
Macke, Bujar, Ludde, Nderim
Max, HP
Avbytare: Sakhi, Victor, Antonio, Emanuel, Ibbe

Walldia tar ganska omgåendet hand om, och styr upp skeendet på en fin gräsmatta på Hasslövs IP.

Max Sjöstrand är förste Walldian att skapa en möjlighet när han efter 4 min får se sitt avslut smita utanför stolpen i keeper Tillgrens hemmabur.

Walldia har en högersida med Kalle, MackeP och Max som är riktigt snabb när det behövs, där motståndarna har svårt att hänga med.

Just via högerkanten tar också Walldia ledningen efter 5 min när Macke P visar sin kvickhet när han springer från sin bevakning på högerkanten och frispelar Ludde centralt som utan problem kan ge Walldia ledningen 0-1.

Även vänstersidan är med i händelserna när Zett kommer till avslut efter 10 min.
15 min: Walldia via Hannes och Max är en benparad av Tillgren ifrån ett ledningsmål.

Första kvarten är det stort spelövertag för gästerna. 3 min senare sumpar Hannes ett upplagt tillfälle när han skjuter utanför.

Efter 20 min spelade skapar hemmalaget sin första möjlighet med en långboll från eget försvar där Dino får gå ut och blockera avslutet.

Tillgren i hemmakassen är uppvärmd så långt in i matchen men när Kalle överraskar efter 23 min är han inte riktigt med.
Kalle är säkert 35-40m från mål när han överraskar både publik och Tillgren och plötsligt är det 0-2.

Walldia har så långt varit dominerande och fortsätter att vara det trots det som händer i 26:e min

Tanne i sin mittbackposition hamnar i en situation där han hamnar i ett ”mottläggsläge” med en hemmaspelare, domare Gashi bedömer det som farligt spel eller liknande och Tanne får syna det röda kortet direkt.

Walldia får alltså spela vidare med 10 man men det syns nästan inte alls på plan, Walldia fortsätter dominera.
Walldia gör yterliggare 2 mål innan paus.

Det är Nderim som är ”pappa till bägge
0-3 efter 29 min där Nderim spelar fram Hannes som kan ”glida” in 0-3.

0-4 efter 25 min kommer efter en spektakulär lobb där Nderim vaket ser att Tillgren är lite långt ute, och satsar på en lobb som går hem och plötsligt är det 0-4.

Pausvila blåses och det är ett gäng blöta spelare som kommer till pausvila eftersom det började regna en stund innan pausvilan, åskan slapp vi som tur var.

Andra halvlek:

Walldianerna kände att man var överlägsna både spelmässigt och målmässigt. Nu satte man upp målet att inte släppa in något mål i andra halvlek.

Dino har inte blivit blöt av svett p.g.a att HIS skapat mycket, men i andra halvlek får han lite mer att göra.

52min: HIS anfaller på högerkanten Dino räddar till hörna men hörnan skapar inget.

Walldia skapar lite även de och avbytarna börjar värma upp.

56min: Max och Macke anfaller på högerkanten, Macke avslutar i högra stolproten.

59min: Hannes hittar Bujar centralt som via Tillgren ökar på Walldias ledning till 0-5.

65min: Antonio in och Kalle ut.

Hemmalaget sticker emellan med ett högerinspel som touchar Dinos ribba.

68min: Victor in Bujar ut.

70min: Sakhi in Nderim ut.

Även Emanuel kommer in, så nu är det 4 pigga inhoppare som ökar tempot, HIS försvaret får att göra resten av andra halvlek.

Med kvarten kvar är Ludde nära nätkänning när han får en jättechans men Tillgren klarar.

HIS får lite mer utrymme i slutminuterna, man bommar en bra chans på högerflanken när man skjuter utanför.

Men reduceringen ska komma i sista minuten när man kämpar in bollen från högerkanten 1-5 min 90.

Sammanfattning:

En stark insats av Walldianerna där man visar att man har många varianter på laguppställningar och att det inte hänger på samma killar hela tiden. I denna matchen var det 5 nya namn jämfört med förra matchen.
Mot Hasslöv vill jag ge ett extra plus till ”högerflanken” som verkligen visade att där ”Går det undan” .

HIS - BKW 210813

05 min 0-1 Ludde (MackeP)

21 min 0-2 Kalle Karlsson (-)

29 min 0-3 Hannes (Nderim)

35 min 0-4 Nderim (-)

59 min 0-5 Bujar (Hannes)

90 min 1-5 Linus Nilsson

Domare: Naser Gashi